Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 145
Статистика
Форма входа
Пятница, 29.03.2024, 08:55
Приветствую Вас Гость

Что за законотворчество такое? - Форум

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Форум первичных партийных организаций Шевченковского РК КПУ г. Киева » МОЛОДЕЖНАЯ » Что за законотворчество такое?
Что за законотворчество такое?
РезервистДата: Вторник, 16.08.2011, 16:19 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Администраторы
Сообщений: 36
Репутация: 0
Статус: Offline
Проект
(доопрацьований)

вноситься народними депутатами України В. М. Грицаком, В. А. Бевзом, О. О. Зарубінським, М. М. Петруком, О. Ф. Бобильовим, О. І. Кузьмуком

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки
Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких Законів України:

1. У Законі України "Про об'єднання громадян" (Відомості Верховної Ради України, 1992, N 34, ст. 504):

1) статтю 4 доповнити абзацом 3 такого змісту:

"Не підлягають легалізації, а діяльність легалізованих об'єднань громадян забороняється у судовому порядку, які в своїй діяльності використовують носіння форменого одягу, знаків розрізнення, встановлених військових та спеціальних звань Збройних сил України та інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади".

2) у статті 18 абзац 3 викласти у такій редакції:

"Символіка об'єднань громадян, політичних партій та громадських організацій не повинна відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України, інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади, затверджену відповідними постановами Кабінету Міністрів України".

2. У Законі України "Про військовий обов'язок та військову службу" (Відомості Верховної Ради України, 1992, N 27, ст. 385):

1) статтю 7 викласти у такій редакції:

"Стаття 7. Військова форма одягу, знаки розрізнення і відзнаки військовослужбовців

1. Формений одяг (військовий формений одяг) - форменим одягом вважається однострій, який встановлюється законом та затверджується іншими нормативно-правовими актами органів державної влади з метою відокремлення службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової, правоохоронної, охоронної діяльності.

2. Знаки розрізнення - знаки розрізнення використовуються для ідентифікації військових, спеціальних звань, рангів та класних чинів, присвоєних працівникам в процесі проходження військової служби, служби в правоохоронних органах та перебування на посадах в інших державних органах, які мають право використовувати знаки розрізнення у відповідності з цим Законом. До знаків розрізнення відносяться погони, нарукавні знаки, емблеми, нашивки, кокарди, лампаси, гаптування.

3. Військовий та спеціальний формений одяг в колористиці "камуфляж" - однострій з забарвленням, який дає можливість маскування на місцевості та проводити спецоперації, здійснювати охорону громадського порядку та затверджений нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України для службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової та правоохоронної діяльності, тощо.

4. Для військовослужбовців установлюються військова форма одягу, знаки розрізнення та відзнаки.

5. Резервісти та військовозобов'язані під час проходження зборів забезпечуються військовою формою одягу.

6. Зразки військової форми одягу, знаків розрізнення та відзнак військовослужбовців, правила їх носіння розробляються Міністерством оборони України, іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, та затверджуються Кабінетом Міністрів України, а надалі патентуються в установленому порядку.

7. Носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань, знаків розрізнення, використання колористики "камуфляж" для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на це права, забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом.".

 
РезервистДата: Вторник, 16.08.2011, 16:19 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Администраторы
Сообщений: 36
Репутация: 0
Статус: Offline
3. У Кодексі України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984, N 51, ст. 1122):

1) статтю 1861 викласти у такій редакції:

"Стаття 1861. Незаконні дії щодо державних нагород, форменого одягу, знаків розрізнення

Купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, або їх незаконне зберігання, а так само носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань, органів виконавчої та судової влади, знаків розрізнення, використання колористики "камуфляж" для військовослужбовців та осіб,які мають спеціальні звання, особами, які не мають на те права -

тягнуть за собою попередження або накладання штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -

тягнуть за собою накладання штрафу від п'ятнадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.".

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.



Голова Верховної Ради України
В. ЛИТВИН
 
РезервистДата: Вторник, 16.08.2011, 16:21 | Сообщение # 3
Сержант
Группа: Администраторы
Сообщений: 36
Репутация: 0
Статус: Offline
Очень неприятная новость для патриотических организаций, ведь если под словом "прочие военные формирования" "законотворцы" имели в виду любой другой камуфляжем, то есть все шансы закручивания гаек по всем направлениям.
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/JF3JD00B.html
 
Форум » Форум первичных партийных организаций Шевченковского РК КПУ г. Киева » МОЛОДЕЖНАЯ » Что за законотворчество такое?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Поиск
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz