Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 145
Статистика
Форма входа
Среда, 24.04.2024, 19:47
Приветствую Вас Гость
Главная » 2014 » Март » 4 » Виступ Адама Мартинюка у Верховній Раді України 4 березня 2014 року
21:57
Виступ Адама Мартинюка у Верховній Раді України 4 березня 2014 року

Шановні виборці! Шановні коллеги!
Я думаю, що сьогодні у кожного громадянина нашої держави біль і неспокій на серці. Такої тривоги, такого неспокою не мала наша незалежна держава ніколи. І ми як парламент, кожна з політичних сил повинні все зробити мудро і виважено для того, щоб в Україні панував спокій, щоб в Україні панував мир і кожен громадянин відчував захищеність від нової влади.
Користуючись нагодою, ще і ще раз наголошую: Комуністична партія, наша фракція послідовно і наполегливо виступають за збереження територіальної цілісності і єдності нашої держави. Для того, щоб забезпечити це не на словах, а насправді, ми вважаємо, що потрібно було б здійснити цілий ряд першочергових кроків, мета яких – заспокоїти суспільство і гарантувати усім складовим частинам України, що до всіх влада, держава ставиться однаково і з повагою.
По-перше, потрібно звернутися до голови Верховної Ради, виконуючого обов’язки Президента, щоб він обов’язково ветував Закон “Про мови”, щоб він офіційно оголосив про це. Краще ми будемо розмовляти двома мовами: українською і рідною мовою того населення, яке вважає її рідною, – ніж буде мова куль і снарядів. Я думаю, кожен з цим погодиться.
По-друге, Крим нехай собі поглиблює автономію, хоча, якщо уважно прочитати нині діючу Конституцію Криму, яку приймала Верховна Рада, то там автономії достатньо, головне – вміло нею користуватися. Але ми виступаємо за те, щоб будь-яке поглиблення автономії відбувалося в рамках лише України, і ніякої іншої держави.
По-третє, ми повинні висловити східним і іншим областям гарантії того, що їхні національні, культурні особливості і цінності будуть обов’язково дотримані в Українській державі. Заспокоїти, і не просто заспокоїти, а гарантувати, що кожна територія нашої України буде захищена від будь-яких перекосів.
Четверте. Ми пропонуємо зовсім ліквідувати такий інститут як губернатори. Але якщо не ліквідовувати його повністю, то давайте підемо таким шляхом: нехай кожна територія обирає собі губернаторів. І нехай вони несуть перед центральною владою відповідальність, а не ті, кого центральна влада зараз нав’язує тому чи іншому регіону. Я думаю, що так буде набагато краще.
І ще один, надзвичайно важливий пункт. Ми з вами зобов’язані зробити все для того, щоб врегулювати конфлікт, який назріває в тому числі і в Криму. Ми повинні усвідомити, що ні одна, ні друга частина суспільства не повинна закликати на нашу територію тих чи інших військ. Ми повинні усвідомити, що якщо на території України будуть війська інших держав, то горітиме наша хата, полум’я війни буде на нашій території, що ті чи інші держави будуть реалізовувати тут свої інтереси. І тому потрібно дипломатичною мовою вести розмову про те, щоб, дійсно, сьогодні врегулювати будь-які конфлікти, а найголовніше – заспокоїти суспільство і зберегти цілісність нашої держави.
Це, на наш погляд, найголовніші і першочергові заходи, які ми повинні здійснити спільно для заспокоєння суспільства.
І те, що особливо пече і болить прихильникам Комуністичної партії, тим виборцям, які віддали за нас голоси. Я хотів би нагадати і прочитати, шановні колеги, Резолюцію Європарламенту, прийняту 27 лютого. Її 12-й пункт наголошує, що лише народ України має вільно і без зовнішнього втручання приймати рішення щодо геополітичної орієнтації країни; закликає тимчасову владу гарантувати всім політичним силам їхні демократичні права; засуджує напад та знищення головного офісу Комуністичної партії та спроби заборони Комуністичної партії.
До того часу, поки не буде звільнений наш офіс, до того часу, поки не припиняться переслідування комуністів, фракція комуністів не буде голосувати у Верховній Раді. Така, на жаль, реальність.
Просмотров: 500 | Добавил: dodovano | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz