Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 145
Статистика
Форма входа
Среда, 24.04.2024, 16:05
Приветствую Вас Гость
Главная » 2015 » Март » 27 » V-й Пленум Совета Организаций ветеранов Украины. г. Киев 25 марта 2015 г.
02:41
V-й Пленум Совета Организаций ветеранов Украины. г. Киев 25 марта 2015 г.

24- 25 марта 2015 г. в Киеве состоялся 5-й Пленум Совета Организаций ветеранов Украины на котором был поднят ряд важнейших вопросов связанных с жизнедеятельностью старшего поколения украинцев, а так же в очередной раз обсуждалась политика властей Украины относительно пересмотра исторических фактов, в частности аспекты изучения истории участия УССР как республики СССР в Великой Отечественной войне, и непопулярные решения властей перед празднованием 70-летия победы над фашизмом.

ПОСТАНОВА V-гo пленуму Ради Організації ветеранів України

     «Про участь організацій ветеранів областей та м. Києва у підготовці і проведенні заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років»

     Заслухавши й о6говоривши доповідь в.о. першого заступника голови Ради Організації ветеранів України, голови Комітету ветеранів війни Ю.Г.Короткіна «Про участь організацій ветеранів областей та м. Києва у підготовці і проведенні заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-19-5 років», пленум відзначає, що святкування 70-ї річниці Перемоги у Bern- и Вітчизняній війні та відзначення 2015 року як «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни» відбуваються у несприятливій обстановці громадсько-політичної напруженості, найгострішої за всі роки існування незалежної України. Вперше протистояння в суспільств  перейшло у воєнні дії, які безпосередньо торкнулись багатьох ветеранів членів їхніх родин; катастрофічно падає рівень життя людей, що 70 років тому забезпечили нинішньому поколінню шлях до незалежності і вільного розвитку.

     Державні органи демонструють байдужість до потреб золотого покоління переможців. Понад 2 роки и не діє Оргкомітет по проведенню 70-річчя Перемоги, створений Кабінетом Міністрів з метою організації та координації на державному рівні заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни». Не діють оргкомітети в регіонах. Пройшло майже З місяці Року, всі плани по його проведенню не виконуються.

     Таке становище як ніколи підвищує відповідальність за долю справи Організації ветеранів України е цілому І в тому числі кожного її структурного підрозділу окремо Слід пригадати, що сам «Рік ветеранів Великої Вітчизняної війни» проводиться згідно з Указом Президента України 604/2012 від 19 листопада 2012р., виданим за ініціативою Організації ветеранів України.

     В силу цього, моральним обов'язком і справою честі кожної ветеранської організації зробити все можливе, щоб активізувати свою діяльність, ініціативу і наполегливість, наповнити свої плани не закликами, а конкретними дійовими заходами, щоб ефективно і на належному рівні провести 2015 рік - «Рік ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

     За два роки, що пройшли з дня оголошення 2015 року «Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни», ветеранська організації провели істотну підготовчу роботу в ході святкування 70-х річниць визволення областей, районів, міст, інших населених пунктів України від фашистських загарбників та проведення Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України», набули корисного досвід. Зокрема, унікальний досвід самостійного вирішення проблем без суттєвої підтримки з боку місцевих влад набули ради ветеранських організацій більшості західних областей. Естафета пройшла успішно, а всі питання її проведення естафети вирішувались в основному самими ветеранськими організаціями, в першу чергу, районними.

     Виконана за минулі роки робота була позитивно оцінена IV пленумом Ради Організації ветеранів України. Виходячи з цього, не буде помилкою констатувати, що наші ветеранські колективи мають необхідний організаційний потенціал для успішного проведення заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни». Сьогодні справа лише в наявності у ветеранських колективах волі реалізувати наявний потенціал.

     Як свідчить аналіз програм діяльності на 2015 рік організацій ветеранів областей і м.Києва, в цілому вени відчувають власну відповідальність перед громадськістю, реально оцінюють можливості і готові до проведення заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни». В ході їх підготовки виявлено ряд цінних ініціатив (Конкретні приклади, пропозиції виступаючих на обговоренні в ході пленуму).

Основною метою заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни», як і раніше було визначено в рішеннях Ради лишається досягнення максимально можливого підвищення життєвого рівня ветеранів Великої Вітчизняної війни, - колишніх фронтовиків. Трудівників воєнного тилу, членів їхніх родин, поліпшення загального стану їх соціальної захищеності. На жаль, у 2012-2014 роках, незважаючи на високу мобілізацію всіх сил ми так і не досягли мети: суттєвого поліпшення умов життя ветеранів Великої Вітчизняної війни, а навпаки воно стає все гіршим

     Завдання 2015 року - надолужити втрачене. Сама назва «Рік ветеранів Великої Вітчизняної війни» визначає головний об'єкт праці і напрямок діяльності організацій - ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

     (На 1 січня 2015р. на обліку Пенсійного фонду України ветеранів-фронтовиків Великої Вітчизняної війни - 80661 в т.ч. учасників бойових дій - 37601, інвалідів війни - 43060; учасників війни - 776096; членів сімей загиблих та померлих ветеранів - 193613).

     Враховуючи негативні тенденції останніх років, які пов'язані з численними спробами принизити честь і гідність ветеранів - учасників Великої Вітчизняної війни, їх історії підвищується значення заходів ветеранських організацій, спрямованих на закріплення в суспільстві, особливо в середовищі молоді, шанобливого ставлення до покоління переможців.

Враховуючи відзначене пленум постановляє:

 

  1.   Положення    доповіді виконуючого обов'язки першого заступника голови Ради Організації ветеранів України, голови Комітету ветеранів війни Ю.Г.Короткіна «Про участь організацій ветеранів областей та м. Києва у підготовці і проведенні заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» взяти до відома і керівництва в діяльність організацій в 2015 році та максимально спрацювати на їх виконання.
  2. Вважати стан готовності організацій ветеранів областей та м. Києва до проведення у 2015 року заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни» в основному як задовільний.
  3. Радам  обласних, районних, міських організацій ветеранів завершити планування роботи на 2015 рік до 1 квітня 2015р., обласним радам плани надіслати в Рад Організації ветеранів України.
  4. Президії Ради Організації  ветеранів України:

     - звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою щодо неодмінної реалізації принципу: соціальна пільга йде до ветерана-фронтовика через соціальні структури, а не навпаки;

     - проявити наполегливість і добитися негайного відновлення роботи оргкомітету з підготовки та проведення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні;

     - визначити пам'ятні дати Великої Вітчизняної війни, її героїв, які відзначаються і популяризуються Ветеранськими організаціями;

     - звернути увагу на своєчасне реагування на випадки вандалізму над пам'ятками Великої Вітчизняної війни та фальсифікації її історії.

        5. Вважати за необхідне обласним, міським,  районним організаціям ветеранів забезпечити робочі зв’язки з відповідними органами місцевої влади і самоврядування та використати їх в інтересах успішного проведення заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни».

        6. Вжити кроків для забезпечення підтримки у справі проведення заходів «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни» з боку інших громадських організацій зокрема молоді та інших, які мають близькі статутні цілі. Особливу увагу звернути на волонтерських рух, його більш спрямовану та ефективну діяльність наданню допомоги вдома, в першу чергу, самотнім.

       7. Проводячи в ході «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни» заходи соціального, гуманітарного, медичного напряму на користь ветеранів різних категорій, домагатись, щоб вони не обмежувались 2015 роком, а набували більш системного, тривалого характеру.

8.     Розглядати й в подальшому, як обов'язок забезпечення в соціальній роботі організацій ветеранів після 2015р. виключно індивідуального підходу до кожного окремого ветерана, виходячи з їх особистих потреб. Для забезпечення цього не пізніше першої половини 2015р. завершити обстеження по місцю проживання соціально-економічних та побутових умов життя, стану здоров'я, особливих потреб кожного Великої Вітчизняної війни та членів сімей ветеранів, які мають право на соціальні пільги. Надалі періодично оновляти одержані дані.

     На основі цих даних мати:

     -в первинних організаціях - персональні описи очних на кожного опитаного;

     -в обласних, районних, міських організаціях - зведені статистичні дані (в кількісному вимірі).

 

     9.     Забезпечити на рівні областей, районів, міст максимально тісне співробітництво з відповідними структурами, організаціями, установами, Міністерства соціальної політики України, сфера діяльності якого близька інтересам ветеранів; по-можливості вести таке співробітництво на основі постійних договорів. Вжити можливі кроки для встановлення співробітництва з структурами Міністерства охорони здоров'я України та Товариства Червоного Хреста України.

     10.     Волонтерському центру «Пенсіонер» Рал. Організації ветеранів України спільними зусиллями з територіальними центрами, Товариством Червоного Хреста України зосередити свою роботу на обслуговуванні ветеранів Великої Вітчизняної війни, в першу чергу одиноких ветеранів фронтовиків. Жодний фронтовик не може залишитися поза увагою і допомогою волонтерів.

     11.     Через газету «Ветеран України», інші заходи масової інформації підтримувати взаємний обмін інформацією що до проведених заходів, нових ініціатив, проблем, що виникли в ході проведення «Року ветеранів Великої Вітчизняної війни», тощо.

 

Голова Ради Організації ветеранів України П.С.Цибенко

Відповідальний секретар Ю.П.Чубар

 

Просмотров: 689 | Добавил: Резервист3700 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz